«Έβγαλαν πολλά λεφτά όσοι πίστεψαν στο Ιρλανδικό story»

Oi επενδυτές που πίστεψαν στο «Ιρλανδικό story» και αγόρασαν κρατικά ομόλογα όταν η χώρα έχασε την πρόσβαση στις αγορές ομολόγων «έβγαλαν πολλά χρήματα», όπως δήλωσε ο επικεφαλής του οργανισμού διαχείρισης χρέους της Ιρλανδίας

«Έβγαλαν πολλά λεφτά όσοι πίστεψαν στο Ιρλανδικό story»

Οι επενδυτές που δεν αγόρασαν ιρλανδικά ομόλογα μετά τη διάσωση το μετάνιωσαν, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής του οργανισμού διαχείρισης χρέους της χώρας, John Corrigan.

Αντιθέτως, οι επενδυτές που πίστεψαν στο «Ιρλανδικό story» και αγόρασαν κρατικά ομόλογα όταν η χώρα έχασε την πρόσβαση στις αγορές ομολόγων «έβγαλαν πολλά χρήματα», όπως δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους από το Bloomberg, το Dow Jones και το Reuters. Σημειώνεται ότι στη συνέντευξη δεν προσκλήθηκαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο οργανισμός διαχείρισης χρέους της Ιρλανδίας (NTMA) γνωστοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα προχωρήσει σε νέα ομολογιακή συμφωνία πριν το τέλος του έτους, διότι έχει ήδη συγκεντρώσει απόθεμα ρευστού ύψους 25 δισ. ευρώ από τις πωλήσεις ομολόγων και τα δάνεια της διάσωσης.

Το ποσό αυτό αρκεί για να καλύψει την αστοχία στα κρατικά έσοδα μέχρι τις αρχές του 2015.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v