ΒοfA: Μειώνει πρόβλεψη για ΑΕΠ των ΗΠΑ λόγω shutdown

Την πρόβλεψη για το ΑΕΠ των ΗΠΑ έκοψε η Bank of America Merrill Lynch, λόγω του αρνητικού αντίκτυπου από το "λουκέτο". Στο 2% βλέπει την ανάπτυξη το τέταρτο τρίμηνο, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης 2,5%.

ΒοfA: Μειώνει πρόβλεψη για ΑΕΠ των ΗΠΑ λόγω shutdown

H συνέχιση της αναστολής στην λειτουργία κυβερνητικών υπηρεσιών δημιουργεί νέους κινδύνους για το ΑΕΠ των ΗΠΑ, εκτιμούν αναλυτές της BofA, μειώνοντας τις προβλέψεις για την ανάπτυξη το Q4.

"Τόσο εμείς όσο και οι υπόλοιποι αναλυτές είχαμε ένα βασικό σενάριο ότι το shutdown θα είναι πολύ σύντομο για να πλήξει την ανάπτυξη το τέταρτο τρίμηνο" αναφέρουν οι αναλυτές της BofA, Εthan Harris και Michael Hanson.

"Ωστόσο, με το shutdown να πλησιάζει την μια εβδομάδα και με τις δύο πλευρές να μην μετακινούνται από τις θέσεις τους, η υπόθεση αυτή φαίνεται εξαιρετικά απίθανο να επιβεβαιωθεί" προσθέτουν.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η τράπεζα έκοψε την πρόβλεψη της για την ανάπτυξη το τέταρτο τρίμηνο στο 2%, από 2,5% προηγουμένως, εξαιτίας της μείωσης των κυβερνητικών δαπανών και την αρνητική επίδραση στην επιχειρηματική εμπιστοσύνη και στην κατανάλωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v