Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Goldman Sachs επιστρέφει ο Robert Zoellick

Προτού αναλάβει την προεδρία της Παγκόσμιας Τράπεζας ήταν αντιπρόεδρος της Goldman Sachs. Τώρα που η θητεία του τελείωσε, επιστρέφει ως πρόεδρος του συμβουλίου διεθνών συμβούλων στην επενδυτική τράπεζα.

Στην Goldman Sachs επιστρέφει ο Robert Zoellick

Ο Robert Zoellick, ο πρώην πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, μπαίνει στο δυναμικό της Goldman Sachs αναλαμβάνοντας τη θέση προέδρου στο συμβούλιο διεθνών συμβούλων της επενδυτικής τράπεζας. Ο κ. Zoellick βρισκόταν στο τιμόνι της Παγκόσμιας Τράπεζας μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Καθώς είχε αναλάβει σημαντικό ρόλο στην εκλογική εκστρατεία του Mitt Romney για την προεδρία των ΗΠΑ τον προηγούμενο χρόνο και πολλοί θεωρούσαν ότι θα αναλάμβανε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ σε περίπτωση που οι Ρεπουμπλικάνοι κέρδιζαν τις εκλογές.

Ο ίδια δήλωσε πως θέλει να «βοηθήσει τόσο τα στελέχη της τράπεζας όσο και τους πελάτες της» και τόνισε πως δέχθηκε τη θέση επειδή είναι «μία εξαιρετική ευκαιρία να μείνει σε επαφή με τις εξελίξεις των αγορών και των επενδύσεων». Σημειώνεται ότι και πριν του ανατεθεί η προεδρία της Παγκόσμιας Τράπεζας ήταν αντιπρόεδρος της Goldman Sachs.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v