ΔΝΤ προς ΕΕ: Συντομεύστε την τραπεζική ενοποίηση

Η σύσταση του ΔΝΤ –μια από τις πολλές που έχουν στόχο την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών μειονεκτημάτων της διεθνούς οικονομίας- γίνεται λίγες ώρες μετά τις επιφυλάξεις που εξέφρασαν οι νομικοί της ΕΕ για τον φορέα τραπεζικών εκκαθαρίσεων.

ΔΝΤ προς ΕΕ: Συντομεύστε την τραπεζική ενοποίηση

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προτρέπει την Ευρωπαϊκή Ένωση να συστήσει γρήγορα την υπηρεσία που θα έχει την αρμοδιότητα να διακόψει την λειτουργία ή να διασώσει τις προβληματικές τράπεζες της ηπείρου, στο πλαίσιο της προσπάθειας «ξαλαφρώματος» από τα επισφαλή δάνεια που υπονομεύουν την οικονομική ανάκαμψη.

Η σύσταση του ΔΝΤ –μια από τις πολλές που έχουν στόχο την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών μειονεκτημάτων της διεθνούς οικονομίας- γίνεται λίγες ώρες μετά τις επιφυλάξεις που εξέφρασαν οι νομικοί της ΕΕ για το σχέδιο της τραπεζικής ενοποίησης και ειδικά τον φορέα που θα αναλάβει τις εκκαθαρίσεις.

Σημειώνεται ότι μετά την νομική σύσταση, ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα Ανταγωνισμού Μισέλ Μπαρνιέ, εξέφρασε συμβιβαστική πρόταση, δηλώνοντας πως η Κομισιόν θα μπορούσε να αναλάβει τελικά τα ηνία για περιορισμένο χρονικό διάστημα μεταφέροντας τελικά την αρμοδιότητα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v