Coeure: Το outlook δικαιολογεί τα χαμηλά επιτόκια

Οι αδύναμες προοπτικές της οικονομίας της ευρωζώνης, επιβεβαιώνουν την δέσμευση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να κρατήσει τα επιτόκια χαμηλά για παρατεταμένη περίοδο, δήλωσε ο Benoit Coeure.

Coeure: Το outlook δικαιολογεί τα χαμηλά επιτόκια

Tα χαμηλά επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι κατάλληλα για την οικονομία της ευρωζώνης και το αδύναμο outlook δικαιολογεί την ετοιμότητα της τράπεζας να χαλαρώσει περαιτέρω την νομισματική πολιτική αν χρειαστεί, δήλωσε την Τετάρτη ο Benoit Coeure.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Coeure ανέφερε ότι η πρόβλεψη της ΕΚΤ για ύφεση το 2013 και ανάπτυξη 1% το 2014, δικαιολογεί την "μελλοντική καθοδήγηση" για χαμηλά επιτόκια.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο η ΕΚΤ εγκατέλειψε την παραδοσιακή της πολιτική να μην δεσμεύεται για τα μελλοντικά επιτόκια, όταν τον Ιούλιο ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια στα σημερινά χαμηλά ή και χαμηλότερα επίπεδα. 

Αυτή την στιγμή το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ βρίσκεται στο ιστορικό χαμηλό του 0,5%. 

"Με την μείωση των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων και την δέσμευση μέσω της μελλοντικής καθοδήγησης να κρατήσουμε τα επιτόκια χαμηλά για μια εκτεταμένη περίοδο, στοχεύουμε να ενεργοποιήσουμε την πραγματική οικονομία και να αποφύγουμε αποπληθωριστικές πιέσεις που μπορούν να υπονομεύσουν την εύθραυστη ανάκαμψη" σημείωσε ο κ. Coeure. 

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v