Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bill Gross: Αγοράζουμε ό,τι πουλάει η Fidelity

Η Pimco εξακολουθεί να αγοράζει κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ και ο Bill Gross εκτιμά πως η πιθανότητα χρεοκοπίας της χώρας είναι μία στο εκατομμύριο.

Bill Gross: Αγοράζουμε ό,τι πουλάει η Fidelity

Η Fidelity Investment, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων, δήλωσε πως δεν έχει πλέον τοποθετήσεις σε κρατικά ομόλογα ΗΠΑ με λήξη κοντά στην περίοδο όπου η χώρα θα μπορούσε να αγγίξει το όριο χρέους. Η έκπληξη, όμως, δεν ήρθε από τη Fidelity, αλλά από τον Bill Gross, τον επικεφαλής της Pimco και ισχυρό άνδρα της αγοράς ομολόγων, ο οποίος δήλωσε πως η εταιρεία του εξακολουθεί να αγοράζει κρατικούς τίτλους των ΗΠΑ.

«Ουσιαστικά κάνουμε ακριβώς το αντίθετο… Πιθανώς να αγοράζουμε ότι πουλάει η Fidelity», δήλωσε μιλώντας στο CNBC.

Εξήγησε πως η διαφορά στρατηγικής αποδίδεται κυρίως στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι δύο όμιλοι. Σε περίπτωση όπου οι ΗΠΑ αθετήσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις, η Fidelity είναι αναγκασμένη να μηδενίσει την αξία των ομολόγων στον ισολογισμό της. Η Pimco, από την άλλη πλευρά, μπορεί να αντέξει την αστάθεια. Ο Gross υποστηρίζει επίσης πως οι πιθανότητες να χρεοκοπήσουν οι ΗΠΑ είναι μία στο εκατομμύριο, αν και αυτό δεν σημαίνει πως η απειλή δεν θα επηρεάσει τις αγορές.

«Οι αγορές βασικά κοιτούν το φιάσκο στην Ουάσιγκτον και αναγνωρίζουν ότι εάν δεν βρεθεί λύση για τον προϋπολογισμού, το όριο χρέους και για τις επενδύσεις στη χώρα για τα επόμενα 5, 10, 15 χρόνια, τότε, ναι, μπορεί να έχουμε πρόβλημα, επειδή οι αγορές εξαρτώνται από την ικανότητα της οικονομίας να αναπτύσσεται», δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v