Asmussen: Δεν βλέπει χρεοκοπία των ΗΠΑ

Οι πολιτικοί στις ΗΠΑ θα βρουν μια λύση για το χρέος και δεν θα αφήσουν τη χώρα να χρεοκοπήσει, υποστήριξε ο J. Asmussen της ΕΚΤ. Συστάσεις σε Ουάσιγκτον για μια αξιόπιστη μεσοπρόθεσμη στρατηγική για την μείωση του χρέους.

Asmussen: Δεν βλέπει χρεοκοπία των ΗΠΑ

Το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, Joerg Asmussen, δήλωσε πως δεν βλέπει μια χρεοκοπία των ΗΠΑ, λέγοντας πως θα βρεθεί τουλάχιστον μια βραχυπρόθεσμη λύση.

"Δεν βλέπω μια χρεοκοπία των ΗΠΑ ή μια μερική χρεοκοπία. Οι άνθρωποι στο υπουργείο Οικονομικών είναι πάντα σε θέση να βρουν μια πραγματιστική λύση στο τέλος" ανέφερε ο J. Asmussen από την Ουάσιγκτον, όπου μετέχει στη σύσκεψη του ΔΝΤ.

"Ίσως να μην είναι μια μόνιμη λύση, αλλά τουλάχιστον θα είναι κάτι που θα τους δίνει ένα περιθώριο, ίσως για τους επόμενους τρεις με έξι μήνες. Αλλά μια χρεοκοπία, δεν είναι κάτι που περιμένω" πρόσθεσε. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο J. Asmussen επισήμανε ακόμα οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία χρειάζονται μια μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική.

"Όταν κοιτάει κανείς στο επίπεδο του χρέους για την ευρωζώνη βρίσκεται στο 96% του ΑΕΠ. Αν δει κανείς τις ΗΠΑ, το δημόσιο χρέος βρίσκεται στο 107% και στην Ιαπωνία στο 247%" τόνισε.

"Oπότε αυτό που είναι άμεση ανάγκη, είναι οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία να αποκτήσουν μια αξιόπιστη μεσοπρόθεσμη στρατηγική" πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v