Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπερλουσκόνι: Υπέβαλε αίτημα για εθελοντική εργασία

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υπέβαλε την Παρασκευή επίσημο αίτημα για να εκτίσει την ποινή του προσφέροντας κοινωφελή εργασία.

Μπερλουσκόνι: Υπέβαλε αίτημα για εθελοντική εργασία

Επίσημο αίτημα για να εκτίσει την ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε προσφέροντας εθελοντική εργασία, υπέβαλε την Παρασκευή ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Υπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας απέρριψε την 1η Αυγούστου την δεύτερη και τελευταία έφεση του Μπερλουσκόνι για την υπόθεση της φορολογικής απάτης, επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης ενός έτους.

Ωστόσο, εξαιτίας της ηλικίας του ο 77χρονος Μπερλουσκόνι έχει την επιλογή να εκτίσει την ποινή του είτε παραμένοντας υπό κατ’ οίκον κράτηση είτε προσφέροντας κοινωφελή εργασία.

Αν το αίτημα του Σ. Μπερλουσκόνι γίνει δεκτό, δικαστήριο στη Ρώμη θα αποφασίσει το είδος της κοινωφελούς εργασίας που θα προσφέρει ο "Καβαλιέρε", ανέφερε νομική πηγή στο AFP.

Αρχικά ο Σ. Μπερλουσκόνι είχε αρνηθεί να προσφέρει εθελοντική εργασία "σαν κοινός εγκληματίας" και διαμήνυε ότι θα εκτίσει κανονικά όποια ποινή του επιβληθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο