HΠΑ: Ξεκινά έρευνα για χειραγώγηση αγοράς FX - ΒΒG

Προκαταρκτική έρευνα για κατηγορίες χειραγώγησης συναλλαγματικών ισοτιμιών έχει ξεκινήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

HΠΑ: Ξεκινά έρευνα για χειραγώγηση αγοράς FX - ΒΒG

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει έρευνα για πιθανή χειραγώγηση στην αγορά συναλλάγματος, ανέφερε στο Bloomberg καλά πληροφορημένη πηγή.

Το FBI, το οποίο έχει αναλάβει και την υπόθεση χειραγώγησης του Libor, βρίσκεται στα πρώτα στάδια της έρευνας για την χειραγώγηση συναλλαγματικών ισοτιμιών, υποστήριξε η πηγή. 

Η έρευνα των αμερικανικών αρχών έρχεται μετά την ανακοίνωση των ρυθμιστικών αρχών της Βρετανίας ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο χειραγώγησης στις συναλλαγματικές ισοτιμίες. 

Τον Ιούνιο το πρακτορείο Bloomberg είχε αποκαλύψει ότι dealer τραπεζών συνεργάζονταν και αντάλλασσαν στοιχεία για τις κινήσεις των πελατών τους ώστε να επηρεάσουν τις κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος.

Την περασμένη εβδομάδα, η Εποπτική Αρχή της Χρηματοοικονομικής Αγοράς στην Ελβετία ανακοίνωσε πως ελέγχει αρκετές τράπεζες για χειραγώγηση συναλλαγματικών ισοτιμιών, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε συνεργασία με αρχές άλλων χωρών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v