Λαγκάρντ για ΗΠΑ: Όχι στη δημιουργική λογιστική

Την ανησυχία της εξέφρασε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τις εξελίξεις στις ΗΠΑ. Τονίζει πως η λύση δεν βρίσκεται στη δημιουργική λογιστική και καλεί την Ουάσιγκτον να τιμήσει την υπογραφή της

Λαγκάρντ για ΗΠΑ: Όχι στη δημιουργική λογιστική

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρίστιν Λαγκάρτντ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις εξελίξεις στις ΗΠΑ τονίζοντας ότι η «δημιουργική λογιστική» δεν είναι η λύση. Καθώς τα χρονικά περιθώρια μέχρι την προθεσμία της 17ης Οκτωβρίου εξαντλούνται και ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται στο χείλος της χρεοκοπίας, η κα. Λαγκάνρτ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, δήλωσε πως οι συμβιβαστικές λύσεις που έχουν τεθεί επί τάπητος δεν θα βοηθήσουν.

«Είναι πολύ, πολύ ανησυχητικό» δήλωσε αναφερόμενη στον κίνδυνο χρεοκοπίας των ΗΠΑ και συμπλήρωσε: «η δημιουργική λογιστική όμως, δεν είναι η λύση». «Εάν είσαι η μεγαλύτερη οικονομία στον πλανήτη, εάν αποτελείς όαση ασφαλείας για κάθε περίσταση, όπως ισχύει σε αυτή την περίπτωση, τότε δεν μπορείς να προσφύγεις στη δημιουργική λογιστική.» «Πρέπει να τιμήσεις την υπογραφή σου.. και πρέπει να εξασφαλίσεις ότι και η δική σου οικονομία περνά από διαδικασία προσαρμογής… επειδή επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία» τόνισε η κα. Λαγκάρντ.

Οι ΗΠΑ ουσιαστικά άγγιξαν το όριο χρέους των 16,7 τρισ. δολ. το Μάιο. Έκτοτε με λογιστικές έχουν αποφύγει την στάση πληρωμών, αλλά ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου διευκρίνισε ότι τα ρευστά διαθέσιμα εξαντλούνται στις 17 Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v