Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπράνσον: Εγκατέλειψε τη Βρετανία για λόγους... lifestyle

Όπως ανέφερε η Sunday Times, η μετακόμιση του Μπράνσον στο νησί Νέκερ σημαίνει ότι παύει να είναι κάτοικος Βρετανίας και ως εκ τούτου δεν υπόκειται πλέον σε φορολογία εισοδήματος ή κεφαλαιουχικών κερδών.

Μπράνσον: Εγκατέλειψε τη Βρετανία για λόγους... lifestyle

Διέψευσε ο βρετανός δισεκατομμυριούχους Ρίτσαρντ Μπράνσον ότι αποφάσισε να ζήσει μόνιμα στο ιδιόκτητο νησί του στην Καραϊβική για φορολογικούς λόγους.

Σε δημοσίευμά της η Sunday Times, τόνιζε τα φορολογικά οφέλη που έχει ο 63χρονος δισεκατομμυριούχος από την εγκατάστασή του στο νησί Νέκερ, σημειώνοντας ότι η Βρετανία φορολογικό συντελεστή 50% για τα υψηλότερα εισοδήματα, ενώ στο νησί Νέκερ ο φορολογικός συντελεστής είναι 0%. Η μετακόμιση του Μπράνσον στο νησί σημαίνει ότι παύει να είναι κάτοικος Βρετανίας και έτσι δεν υπόκειται πλέον σε φορολογία εισοδήματος ή κεφαλαιουχικών κερδών.

Απαντώντας, ο δισεκατομμυριούχος ισχυρίστηκε πως δεν φεύγει από τη Βρετανία για φορολογικούς λόγους, αλλά για λόγους... lifestyle.

«Δεν έφυγα από τη Βρετανία για φορολογικούς λόγους αλλά λόγω της αγάπης μου για τις πανέμορφες Βρετανικές Παρθένες Νήσους και συγκεκριμένα για το νησί Νέκερ, το οποίο αγόρασα όταν ήμουν 29 ετών», ανέφερε συγκεκριμένα.

«Υπήρξαν πολύ τυχερός και συγκέντρωσα τόσο πλούτο στην καριέρα μου, περισσότερο απ' όσο χρειάζομαι, και δεν θα έμενα κάπου που δεν θέλω για φορολογικούς λόγους».

Κατά τον ίδιο, το τροπικό νησί θα χαρίσει σε αυτόν και στη σύζυγό του «την καλύτερη ευκαιρία να ζήσουμε μερικές ακόμα παραγωγικές δεκαετίες».

«Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να παραμείνω δραστήριος και μπορώ να κάνω κάιτσερφ, σερφ, να παίζω τένις, να κολυμπάω, να κάνω πιλάτες και απλά να παίζω», ανέφερε, σημειώνοντας πως το Νέκερ –που συχνά φιγουράρει στα ΜΜΕ λόγω της λίστας των celebrities που προσκαλούνται εκεί- έχει γίνει το μέρος όπου «συγκεντρώνεται» η οικογένειά του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v