Γερμανία: Ξεπέρασε τις προσδοκίες ο δείκτης ZEW

Η κρίση στην ευρωζώνη έχει τελειώσει, προς το παρόν, διακηρύττει το ινστιτούτο ZEW. Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία ενισχύθηκε σε υψηλό 3,5 ετών.

Γερμανία: Ξεπέρασε τις προσδοκίες ο δείκτης ZEW

Σημαντικά ανώτερος των εκτιμήσεων αποδεικνύεται ο δείκτης κλίματος του οικονομικού ινστιτούτου ZEW για τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης. Ο δείκτης αναρριχήθηκε τον Οκτώβριο στο 52,8 από 49,6 τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, οι αναλυτές προέβλεπαν κατά μέσο όρο ότι ο δείκτης θα μείνει αμετάβλητος στο 49,6.

Το ινστιτούτου επισημαίνει πως η ένδειξη του Οκτωβρίου είναι η υψηλότερη από τον Απρίλιο του 2010.

Στην σχετική ανακοίνωση, το ινστιτούτο ΖΕW κάνει λόγο για τερματισμό της κρίσης στην ευρωζώνη προς το παρόν και τονίζει πως το επενδυτικό κλίμα είναι ιδιαιτέρως θετικό για τη Γερμανία. 

"Για τη Γερμανία, τα νέα είναι συγκριτικά καλά, αναφορικά με τον επιχειρηματικό κύκλο. Οι πρώτοι δείκτες προς το παρόν είναι θετικοί ειδικότερα για την ευρωζώνη" αναφέρει ο Marcur Kappler, αναλυτής του ινστιτούτου. Ο συνάδελφός του Michael Schroeder δήλωσε πως ο δείκτης θα είχε ενισχυθεί σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα εάν δεν υπήρχε το κυβερνητικό λουκέτο στις ΗΠΑ. "Ο κόσμος περιμένει αύξηση των μακροπρόθεσμων επιτοκίων στις ΗΠΑ λόγω του υψηλότερου premium κινδύνου8 ως αποτέλεσμα της διαμάχης στο Κογκρέσο" εξηγεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v