Νέο πρόστιμο $100 εκατ. για την JPMorgan

Ένα μήνα μετά τη βαριά καμπάνα των $920 εκατ., η Commodity Futures Trading Commission επιβάλει νέο πρόστιμο στην JPMorgan για την υπόθεση της Φάλαινας του Λονδίνου. Σενάρια για κύμα νέων αγωγών.

Νέο πρόστιμο $100 εκατ. για την JPMorgan

Η JP Morgan συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο 100 εκατ. δολ και παραδέχθηκε ότι οι συναλλαγές της περιβόητης «Φάλαινας του Λονδίνου» είχαν αντίκτυπο χειραγώγησης στις αγορές παραγώγων στο πλαίσιο της εξώδικης συμβιβαστικής συμφωνίας με την Commodity Futures Trading Commission, όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times, επικαλούμενοι πηγές προσκείμενες στις εξελίξεις.

Το πρόστιμο αυτό προστίθεται στα 920 εκατ. δολ που επιβλήθηκαν στην τράπεζα από τις ρυθμιστικές αρχές ΗΠΑ και Βρετανίας τον προηγούμενο μήνα.

Αναλυτές επισημαίνουν πως το πιο σημαντικό σημείο σε αυτή την υπόθεση είναι η παραδοχή της JPMorgan για χειραγώγηση των αγορών από τον London Whale, «γιατί ενδέχεται να πυροδοτήσει και άλλες νομικές κινήσεις εναντίον της» σχολιάζουν οι FT. Επισημαίνεται ότι οι εισαγγελικές αρχές του Μανχάταν, όπως και η επιτροπή κεφαλαιαγοράς SEC, εξακολουθούν να ερευνούν την υπόθεση του London Whale, του trader που έχει κατηγορηθεί για στρέβλωση των τιμών στις αγορές παραγώγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v