Σε 3 ηπείρους η έρευνα για χειραγώγηση νομισμάτων

Οι ρυθμιστικές αρχές σε Ελβετία και Βρετανία ήδη ερευνούν καταγγελίες για χειραγώγηση στην αγορά συναλλάγματος. Τώρα συμμετέχει και το Χονγκ Κονγκ. Το Reuters αποκαλύπτει ότι αντίστοιχη έρευνα ξεκίνησε και στις ΗΠΑ.

Σε 3 ηπείρους η έρευνα για χειραγώγηση νομισμάτων

Μετά την Ελβετία και την Βρετανία και οι ρυθμιστικές του Χονγκ Κονγκ δηλώνουν ότι ερευνούν το ενδεχόμενο χειραγώγησης στην αγορά συναλλάγματος και πως ήδη βρίσκονται σε συζητήσεις με τράπεζες για το συγκεκριμένο θέμα.

«Η Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ γνωρίζει τις καταγγελίες. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τις αντίστοιχες ρυθμιστικές αρχές στο εξωτερικό και με συγκεκριμένες τράπεζες» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Επισημαίνεται ότι οι ρυθμιστικές αρχές σε Ελβετία και Βρετανία εξετάζουν καταγγελίες χειραγώγησης συναλλαγματικών ισοτιμιών. Οι επιτροπή ανταγωνισμού της Ελβετίας (WEKO) και η ρυθμιστική αρχή της χώρας για τον χρηματοοικονομικό κλάδο FINMA δήλωσαν στις αρχές του μήνα πως έχουν ξεκινήσει έρευνα για καταγγελίες χειραγώγησης από συγκεκριμένες τράπεζες, τις οποίες όμως δεν κατονόμασαν. Την προηγούμενη εβδομάδα, πηγή προσκείμενη στις εξελίξεις δήλωσε στο Reuters πως οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει αντίστοιχη έρευνα.

Η Royal Bank of Scotland έχει ήδη δώσει στις ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας μηνύματα από έναν συγκεκριμένο trader συναλλάγματος προς συναδέλφους του σε άλλες τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v