WSJ: Η Apple μειώνει τις παραγγελίες για iPhone 5C

Σύμφωνα με την WSJ, η Apple ενημέρωσε τις εταιρείες συναρμολόγησης ότι θα μειώσει τις παραγγελίες για το iPhone 5C το δ' τρίμηνο.

WSJ: Η Apple μειώνει τις παραγγελίες για iPhone 5C

Η Apple έχει ειδοποιήσει δυο από τις εταιρείες συναρμολόγησης του iPhone 5C ότι μειώνει τις παραγγελίες για το smartphone το δ' τρίμηνο, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα, κάτι που δημιουργεί ανησυχίες αναφορικά με το ενδεχόμενο χαμηλότερης του αναμενόμενου ζήτησης αλλά και για την τιμολογιακή στρατηγική της εταιρείας για την συσκευή, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Τον Σεπτέμβριο, η Apple ξεκίνησε την πώληση του νεότερου μοντέλου iPhone σε 11 αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Κίνας, για πρώτη φορά μετά το λανσάρισμά τους. Η προσοχή των καταναλωτών επικεντρώθηκε στο high-end τηλέφωνο, το iPhone 5S, το οποίο προσφέρει ταχύτερα τσιπ και νέα χαρακτηριστικά, παρά το γεγονός ότι είναι περίπου 100 δολάρια ακριβότερο σε σχέση με το iPhone 5C.

Η ζήτηση για τη νέα, χρυσού χρώματος εκδοχή, ήταν ιδιαίτερα υψηλή στο ντεμπούτο της, με αποτέλεσμα η Apple να αυξήσει τις παραγγελίες για αυτή τη συσκευή.

Η Apple είπε στις ταϊβανέζικες εταιρείες συναρμολόγησης Pegatron και Hon Hai Percision Industry πως οι αποστολές iPhone 5C το δ' τρίμηνο θα μειωθούν, όπως ανέφεραν οι πηγές. Η Pegatron ενημερώθηκε ότι οι παραγγελίες θα μειωθούν κατά λιγότερο από 20%, ενώ κατά ένα τρίτο θα μειωθούν οι παραγγελίες για την Hon Hai.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v