Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Beige Book: Mε ήπιο ως μέτριο ρυθμό η ανάπτυξη στις ΗΠΑ

Η ανάπτυξη στις ΗΠΑ παρέμεινε “ήπια προς μέτρια”, καθώς η καταναλωτική δαπάνη διατήρησε τα κέρδη της, ανέφερε η Fed στην Beige Book. Σε μετριοπαθή επίπεδα παρέμεινε η ανάπτυξη της απασχόλησης. Tέσσερεις περιφέρειες κατέγραψαν χαμηλότερη ανάπτυξη.

Beige Book: Mε ήπιο ως μέτριο ρυθμό η ανάπτυξη στις ΗΠΑ

Με "ήπιο ως μέτριο" ρυθμό κινήθηκε η ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο και στις αρχές του Οκτωβρίου, σύμφωνα με την Beige Book που δημοσίευσε την Τετάρτη η Fed.

Η οικονομία αναπτύχθηκε με χαμηλότερο ρυθμό στο ένα τρίτο της επικράτειας των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα τέσσερις από τις 12 περιφέρειες της Fed, η Φιλαδέλφεια, το Ρίτσμοντ, το Σικάγο και το Κάνσας, ανακοίνωσαν ότι η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε. 

Στις υπόλοιπες περιφέρειες ο ρυθμός ανάπτυξης παρέμεινε αμετάβλητος σε μετριοπαθή επίπεδα.

Την ίδια ώρα, η καταναλωτική δαπάνησε σημείωσε μικρή αύξηση, ωθούμενη για άλλη μια φορά από τις πωλήσεις οχημάτων.

Η κατασκευαστική δραστηριότητα βελτιώθηκε, μολονότι σε ορισμένες περιοχές διατυπώθηκαν ανησυχίες για την αύξηση των επιτοκίων στα ενυπόθηκα δάνεια.

Ο κλάδος της μεταποίησης συνέχισε να αναπτύσσεται με μέτριο ρυθμό, με τρεις περιφέρειες να αναφέρουν επιτάχυνση της δραστηριότητας και άλλες τρεις να βλέπουν πιο αδύναμες συνθήκες.

Η απασχόλησε αναπτύχθηκε με μέτριο ρυθμό και οι πιέσεις στις τιμές παρέμειναν περιορισμένες.

Σημειώνεται ότι η περιφέρεια του Ρίτσμοντ, η οποία περιλαμβάνει την πρωτεύουσα Ουάσιγκτον, μετέδωσε ανησυχίες για το κλείσιμο τουριστικών χώρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v