Obama: Πλήγμα για οικονομία και αξιοπιστία το «λουκέτο»

Το "λουκέτο" των δύο εβδομάδων και η απειλή χρεοκοπίας προκάλεσαν ένα αχρείαστο πλήγμα στην οικονομία των ΗΠΑ, δήλωσε ο B. Obama. Απένειμε τα εύσημα στους Δημοκρατικούς και τους "υπεύθυνους Ρεπουμπλικάνους", τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν νικητές.

Obama: Πλήγμα για οικονομία και αξιοπιστία το «λουκέτο»

Η κρίση που μόλις έληξε, υπονόμευσε την αξιοπιστία των ΗΠΑ στο εξωτερικό και προκάλεσε επιβράδυνση της ανάπτυξης της οικονομίας μας, δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Barack Obama.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ παρέθεσε επίσημη ομιλία, μετά την χθεσινή συμβιβαστική συμφωνία στην αμερικανική κυβέρνηση, που επανέφερε σε ομαλή λειτουργία την αμερικανική κυβέρνηση μετά από 15ήμερη διακοπή και απέτρεψε μια στάση πληρωμών στην μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

"Οι Αμερικανοί πολίτες έχουν κουραστεί με την Ουάσιγκτον. Τίποτα δεν έχει υπονομεύσει την οικονομία μας τα τελευταία τρία χρόνια όσο οι τακτικές που δημιουργούν αυτές τις τεχνητές κρίσεις" σημείωσε.

Όπως μεταδίδει το ΝBC, ο κ. Obama απένειμε τα εύσημα στους "Δημοκρατικούς και τους υπεύθυνους Ρεπουμπλικάνους" που ήρθαν σε συμφωνία για να λήξει η μερική παράλυση της κυβέρνησης. 

"Η διπλή αυτή απειλή για την οικονομία μας απομακρύνθηκε" τόνισε, αναφερόμενος στο "λουκέτο" και το χρέος. 

"Δεν υπάρχουν νικητές. Οι δύο τελευταίες εβδομάδες αποτέλεσαν ένα πραγματικά αχρείαστο χτύπημα για την οικονομία μας" υπογράμμισε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v