Γκάμπριελ: Η Γερμανία πρέπει να παλέψει για την Ευρώπη

Το οικονομικό μέλλον της Γερμανίας βασίζεται στο μέλλον της Ευρώπης, δήλωσε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε ομιλία στην οποία υπερασπίστηκε τα προγράμματα διάσωσης. Αν δεν σταθεροποιηθεί η Ευρώπη η ανεργία θα φτάσει και στη Γερμανία, προειδοποίησε.

Γκάμπριελ: Η Γερμανία πρέπει να παλέψει για την Ευρώπη

Η επιτυχία της Γερμανίας βασίζεται σε αυτή των Ευρωπαίων εταίρων της, δήλωσε ο επικεφαλής του SPD, Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ, σε ομιλία στην οποία υπερασπίστηκε τα προγράμματα διάσωσης υπέρ των κρατών μελών της ευρωζώνης.

"Η Ευρώπη δεν είναι βάρος για την Γερμανία, δεν είναι ένα βάρος στους ώμους μας, το αντίθετο. Το οικονομικό μας μέλλον βασίζεται στο μέλλον της Ευρώπης" σημείωσε ο κ. Γκάμπριελ σε ομιλία που έδωσε στο Ανόβερο.

"Δεν παρέχουμε βοήθεια σε άλλες χώρες απλά γιατί είμαστε καλοί άνθρωποι, γιατί θέλουμε να ανακουφίσουμε την συνείδηση μας και να είμαστε καλοί. Προσφέρουμε βοήθεια γιατί είναι προς το συμφέρον μας. Πρέπει να σταθεροποιήσουμε την Ευρώπη γιατί διαφορετικά η ανεργία και τα προβλήματα με την ανάπτυξη θα έρθουν και στη χώρα μας" πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o κ. Γκάμπριελ ανέφερε στην ομιλία του ότι η Γερμανία "πρέπει να παλέψει για την Ευρώπη", σημειώνοντας ότι το 40% των γερμανικών εξαγωγών πηγαίνει στην ευρωζώνη και το 60% στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v