Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόστιμο $6 δισ. ετοιμάζεται για τη Bank of America

Μετά την καμπάνα των 13 δισ. δολ. για την JPMorgan, ετοιμάζονται πιο βαριά πρόστιμα για την Bank of America. Η αρχή αναμένεται να γίνει από την Federal Housing Finance Agency, η οποία θα ζητήσει πρόστιμο $6 δισ. για την BofA.

Πρόστιμο $6 δισ. ετοιμάζεται για τη Bank of America

Ασφυκτικά σφίγγει η αμερικανική κυβέρνηση τον κλοιό στις μεγάλες τράπεζες. Μετά τη βαριά καμπάνα των 13 δισ. δολ στη JPMorgan, βαρύ πρόστιμο ετοιμάζεται και για την Bank of America. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, οι ρυθμιστικές αρχές της Federal Housing Finance Agency επιδιώκουν την επιβολή προστίμου στην BofA μεγαλύτερου των 6 δισ. δολ. Σημειώνεται ότι η αντίστοιχη αρχή από την JPMorgan ζήτησε πρόστιμο 4 δισ. δολ.

Πρόκειται για τη ρυθμιστική αρχή που επιβλέπει τις κρατικές εταιρείες ενυπόθηκων δανείων Fannie Mae και Freddie Mac, οι οποίες έφτασαν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας το 2008, όταν έσκασε η φούσκα η φούσκα των τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων. Έχει κινηθεί εναντίον 17 χρηματοοικονομικών οργανισμών για την πώληση τέτοιων χρηματοοικονομικών προϊόντων στις Fannie και Freddie. Η Bank of America εκτιμάται ότι έχει τη μεγαλύτερη έκθεση σε αυτήν υπόθεση, καθώς υπολογίζεται ότι οι συγκεκριμένοι τίτλοι που πούλησε είχαν συνολική ονομαστική αξία 57 δισ. δολ., έναντι 33 δισ. δολ από τη JPMorgan. 

Στο στόχαστρο της FHFA βρίσκονται μεταξύ άλλων Royal Bank of Scotland, Credit Suisse, Goldman Sachs και Barclays

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v