Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Συμφωνία με EDF για δυο πυρηνικά εργοστάσια

Οι EDF, σε συνεργασία με την Areva και δυο κινεζικές εταιρείες πυρηνικής ενέργειας, συμφώνησαν με την βρετανική κυβέρνηση να κατασκευάσουν δυο μονάδες παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στην Αγγλία.

Βρετανία: Συμφωνία με EDF για δυο πυρηνικά εργοστάσια

Η EDF και η βρετανική κυβέρνηση υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή δυο μονάδων παραγωγής πυρηνικής ενέργειας συνολικού κόστους 16 δισ. στερλινών, όπως ανακοίνωσε η γαλλική εταιρεία κοινής ωφέλειας.

Η EDF θα κατέχει ποσοστό 45-50% στην κοινοπραξία που θα κατασκευάσει τις μονάδες –που θα σχεδιαστούν από την Areva- στο Hinkley Point C στο Σόμερσετ της νοτιοδυτικής Αγγλίας.

Η κινεζική General Nuclear Corporation και η China National Nuclear Corporation θα έχουν ένα συνδυασμένο ποσοστό 30-40%, ενώ ποσοστό 10% θα κατέχει η Areva.

Σύμφωνα με την EDF, πραγματοποιούνται επίσης διαπραγματεύσεις με μια shortlist άλλων ενδιαφερομένων για την απόκτηση μεριδίου έως και 15%.

Το συμβόλαιο θα έχει διάρκεια 35 ετών από την ημερομηνία έναρξής του, με την τιμή ηλεκτρισμού να έχει οριστεί στις 92,5 στερλίνες ανά μεγαβατώρα, ή στις 89,5 στερλίνες εάν προχωρήσει ένα δεύτερο project για πυρηνικό εργοστάσιο στο Sizewell.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v