Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan: Θα συνεχιστεί το ράλι στην ευρωπεριφέρεια

Η πρόσφατη ανάκαμψη της ευρωπεριφέρειας «ωχριά» μπροστά στην υπερβολική υποαπόδοση των τελευταίων ετών. Η Ιταλία, για παράδειγμα, έχει υποαποδόσει πλέον του 60% έναντι του γερμανικού DAX, τονίζει ο οίκος.

JP Morgan: Θα συνεχιστεί το ράλι στην ευρωπεριφέρεια

Η όποια αδυναμία στις αγορές της ευρωπεριφέρειας θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν αγοραστική ευκαιρία, τονίζει η JP Morgan σε έκθεσή της. 

Αναλύοντας ειδικότερα τις αγορές της Ιταλίας και της Ισπανίας το τελευταίο τρίμηνο, σημειώνει ότι οι αποδόσεις των δυο αγορών διαμορφώνονται στο 25% έναντι 3% για τον δείκτη MSCI World. 

Ωστόσο, σημειώνει ότι η πρόσφατη ανάκαμψη της ευρωπεριφέρειας «ωχριά» μπροστά στην υπερβολική υποαπόδοση των τελευταίων ετών. Η Ιταλία, για παράδειγμα, έχει υποαποδόσει πλέον του 60% έναντι του γερμανικού DAX από το 2007 και η αντιστροφή της τάσης έχει δρόμο ακόμη, όπως αναφέρει. 

Παρά την άνοδο, οι αποτιμήσεις στις μετοχές της ευρωπεριφέρειας παραμένουν ιδιαίτερα ελκυστικές, με τους τίτλους σε Ισπανία και Ιταλία να διαπραγματεύονται με έκπτωση 36% και 49% αντίστοιχα επί της λογιστικής τους αξίας. 

Παράλληλα, εκτιμά ότι τα spreads των ομολόγων Ιταλίας και Ισπανίας έναντι των αντίστοιχων γερμανικών αναμένεται να υποχωρήσουν περαιτέρω, κατά περίπου 60-70 μονάδες βάσης εντός των επόμενων 12 μηνών. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v