Κίνα εναντίον Samsung για άδικες χρεώσεις καταναλωτών

Η Samsung είναι ο τελευταίος αποδέκτης των "επιθέσεων" που εξαπολύει το τελευταίο διάστημα η κινεζική κρατική τηλεόραση σε πολυεθνικές, για τις πρακτικές τους έναντι των κινέζων καταναλωτών.

Κίνα εναντίον Samsung για άδικες χρεώσεις καταναλωτών
Η Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας (CCTV) επέκρινε την Samsung Electronics για την χρέωση πελατών που θέλουν να επιδιορθώσουν συσκευές που, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας, είναι ελαττωματικές λόγω κατασκευαστικού λάθους, μεταδίδει το CNBC.

Σε εκπομπή του το CCTV ανέφερε πως οι εσωτερικές κάρτες πολυμέσων προκαλούν «πάγωμα» στο λογισμικό των smartphone Note και S της Samsung.

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στην παροχή προϊόντων και υπηρεσιών της καλύτερης ποιότητας. Εάν επιβεβαιωθούν αυτές οι αναφορές, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών χαρακτηριστικών, θα απαντήσουμε αναλόγως», απάντησε με ανακοίνωσή της η Samsung.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα η κρατική τηλεόραση της Κίνας εξαπολύει επιθέσεις σε πολυεθνικές εταιρείες για άδικες καταναλωτικές πρακτικές.

Την Κυριακή, το CCTV επέκρινε τα Starbucks για χρέωση υψηλότερων τιμών στην Κίνα απ' ότι σε άλλες αγορές. Ο πρόεδρος της εταιρείας για την περιοχή Κίνας και Ασίας-Ειρηνικού απάντησε πως οι τιμές της εταιρείας αντανακλούν τα υψηλότερα κόστη για καφέ και γάλα.

Τον Μάρτιο, η κρατική τηλεόραση της Κίνας επέκρινε την Apple για χρήση διαφορετικών πολιτικών εγγυήσεων και εξυπηρέτησης πελατών στην Κίνα απ' ότι σε άλλες χώρες, γεγονός για το οποίο αργότερα ζήτησε συγνώμη ο CEO της αμερικανικής εταιρείας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v