Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαθήματα management από το Σερ Άλεξ Φέργκιουσον

Ο πιο επιτυχημένος προπονητής ποδοσφαιρικής ομάδας στον κόσμο μεταδίδει τις γνώσεις του. Έχει ήδη ξεκινήσει μία συνεργασία με το Harvard Business School και τώρα προχωρά ένα ακόμη βήμα με την αυτοβιογραφία του (My Autobiography).

Μαθήματα management από το Σερ Άλεξ Φέργκιουσον

Από τα ναυπηγεία της Γλασκόβης στο Pall Mall του Λονδίνου ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε αδιαμφισβήτητα μία εντυπωσιακή πορεία. Σε μία κατάμεστη αίθουσα δεκάδες δημοσιογράφοι μαζεύτηκαν για να ακούσουν το γιο ενός ναυπηγού που έγινε ο πιο επιτυχημένος προπονητής ποδοσφαιρικής ομάδας στον κόσμο και να μάθουν περισσότερα για την αυτοβιογραφία του.

Είναι η πρώτη φορά που ο Άλεξ Φέργκιουσον κάνει δηλώσεις από τότε που παραιτήθηκε από τη θέση του προπονητή της Manchester United τον προηγούμενο μήνα. Από αυτή τη θέση κέρδισε 38 τρόπαια, εκ των οποίων 2 Champions League, 13 Premier League και πέντε Κύπελλα Αγγλίας. Ο Σερ Άλεξ παραμένει διευθυντής και πρεσβευτής της Manchester United και τώρα θέλει να μεταδώσει τις γνώσεις του και σε άλλους. Έχει ήδη ξεκινήσει μία συνεργασία με το Harvard Business School και τώρα προχώρησε ένα ακόμη βήμα δημοσιεύοντας την αυτοβιογραφία του (My Autobiography).

Κατά τη διάρκεια της 45λεπτης συνέντευξης Τύπου, ο Σερ Άλεξ μίλησε για όλα. Από την οικονομική μάχη στο ποδόσφαιρο, μέχρι τη διαχείριση του ταλέντου και το πώς άλλαξε η σχέση του με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ μετά το γάμο του. «Την ερωτεύθηκε. Αυτό άλλαξε τα πάντα» είπε.

Οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή, για τα πάντα. Σε μία όμως, στάθηκε ο ίδιος. «Η εμπορευματοποίηση σκοτώνει το ποδόσφαιρο;» ρώτησε ο ανταποκριτής ουγγρικού ραδιοφώνου και εκείνος απάντησε: «Αυτό είναι δύσκολο». Μετά από μία μικρή παύση συνέχισε: «Το πιο σημαντικό πράγματα είναι να ξέρεις να ελέγχεις τις δομές των μισθών. Νομίζω ότι δύσκολα θα συμφιλιωθώ με αυτό. Δεν ξέρω και πώς να το παρακάμψω. Σε ό,τι αφορά τους μισθούς, βρισκόμαστε σε επικίνδυνους καιρούς».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v