Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Γιατί προτιμά τα ευρωπαϊκά νομίσματα

Η βελτίωση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη δίνει στήριξη στα ευρωπαϊκά νομίσματα, λέει ο διεθνής οίκος. "Βλέπει" το ευρώ στα 1,40 δολάρια μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Goldman Sachs: Γιατί προτιμά τα ευρωπαϊκά νομίσματα

Τα ευρωπαϊκά νομίσματα, συμπεριλαμβανομένης της στερλίνας και του ευρώ, προσφέρουν τις καλύτερες ευκαιρίες ξένου συναλλάγματος μέχρι το τέλος του έτους, καθώς βρίσκουν στήριξη στις αυξανόμενες προσδοκίες για ανάπτυξη στην περιοχή, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

«Η βελτίωση στην ανάπτυξη είναι ευρεία και αναμένουμε το ΑΕΠ να σταθεροποιηθεί στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία μέχρι το τέλος του 2013. Συνεχίζουμε να θεωρούμε τις χαλαρές συνθήκες χρηματοδότησης ως στήριγμα για την εγχώρια ζήτηση στον πυρήνα της Ευρώπης και την τόνωση της παγκόσμιας ανάπτυξης ως στήριγμα για τις εξαγωγές γενικότερα», αναφέρει ο οίκος.

«Δεδομένης της συνεχιζόμενης διαδικασίας επούλωσης μετά την κρίση στην ευρωζώνη, είναι πιθανό να υπάρξουν περισσότερες ανοδικές αναθεωρήσεις για την ανάπτυξη και αυτό αναμένεται να συνεισφέρει περαιτέρω στις ήδη ισχυρές εισροές κεφαλαίων».

Η Goldman Sachs εκτιμά πως το ευρώ θα αγγίξει τα 1,40 δολάρια μέσα σε περίπου έξι μήνες, από 1,38 δολάρια σήμερα, ενώ η στερλίνα προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί τα 1,69 δολάρια εντός εξαμήνου, από 1,62 δολάρια σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v