Dijseelbloem: Πριν από το 2014 οι κανόνες του ESM

Οι όροι σύμφωνα με τους οποίους το Ευρωπαϊκό Ταμείο θα μπορεί να παρέχει απευθείας κεφάλαια στις τράπεζες θα έχουν ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του 2013, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Dijseelbloem: Πριν από το 2014 οι κανόνες του ESM

Πριν από το τέλος του έτους σχεδιάζουν οι Ευρωπαίοι νομοθέτες να ολοκληρώσουν τους όρους σύμφωνα με τους οποίους το Ευρωπαϊκό Ταμείο θα μπορεί να παρέχει απευθείας κεφάλαια στις τράπεζες, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijseelbloem.

Μετά από αυτό το βήμα ο ESM θα προσφέρει την επιλογή σε τράπεζες με κεφαλαιοποίηση κάτω από τα επιθυμητά επίπεδα, να λαμβάνουν επιπλέον κεφάλαια χωρίς εγγυήσεις από τις εν λόγω κυβερνήσεις. Κάτι αντίστοιχο συνέβη πέρυσι με το ισπανικό τραπεζικό σύστημα ανέφερε ο Dijseelbloem.

Επιπλέον ο πρόεδρος του Eurogroup επισήμανε ότι η επικείμενη αναθεώρηση από την ΕΚΤ ενδέχεται να παρουσιάσει περαιτέρω κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, οι οποίες θα πρέπει πρώτα να αναζητήσουν χρηματοδότηση από τις αγορές. Εάν αυτό δεν επιτευχθεί τότε θα πρέπει να συνεισφέρουν οι μέτοχοι και οι ομολογιούχοι των τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v