Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Στην "αντεπίθεση" η ΝSA για τις παρακολουθήσεις

Τα δημοσιεύματα των ευρωπαϊκών εφημερίδων για τις παρακολουθήσεις από την ΝSA είναι ψευδή, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Κ. Αλεξάντερ. "Αυτές δεν είναι πληροφορίες που συλλέξαμε από Ευρωπαίους πολίτες" τόνισε.

ΗΠΑ: Στην αντεπίθεση η ΝSA για τις παρακολουθήσεις

O επικεφαλής της NSA στρατηγός Κιθ Αλεξάντερ χαρακτήρισε ψευδή τα δημοσιεύματα ευρωπαϊκών εφημερίδων για τις παρακολουθήσεις πολιτών στην Ευρώπη, αφήνοντας υπόνοιες για εμπλοκή ευρωπαϊκών υπηρεσιών.

Ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο κ. Αλεξάντερ ανέφερε ότι οι πληροφορίες στις οποίες αναφέρονται τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης δεν συγκεντρώθηκαν μόνο από την NSA αλλά και από ξένες μυστικές υπηρεσίες.

"Αυτές δεν είναι πληροφορίες που συλλέξαμε από Ευρωπαίους πολίτες" ανέφερε ο κ. Αλεξάντερ. "Είναι πληροφορίες που εμείς και οι σύμμαχοι μας στο ΝΑΤΟ συλλέξαμε για την προστασία των χωρών μας και την στήριξη στρατιωτικών επιχειρήσεων" σημείωσε.

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν στην WSJ ότι οι παρακολουθήσεις που προκάλεσαν πολιτικές αναταραχές στη Γαλλία και την Ισπανία διενεργήθηκαν από τις μυστικές υπηρεσίες των δύο κρατών και όχι από την NSA.

Οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες κατέγραφαν τηλεφωνικές συνομιλίες και στη συνέχεια τις μοιράζονταν με την NSA, σημείωσαν οι πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν είχε ενημερωθεί για την «ενδεχόμενη» κατασκοπεία σε βάρος της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ.

"Ο επικεφαλής της NSA Κιθ Αλεξάντερ «δεν είχε συζητήσει με τον πρόεδρο Ομπάμα το 2010 σχετικά με την υποτιθέμενη επιχείρηση κατασκοπείας η οποία αφορούσε την καγκελάριος Μέρκελ και δεν συζήτησε ποτέ μια τέτοια επιχείρηση. Τα δημοσιεύματα του τύπου που υποστηρίζουν το αντίθετο δεν είναι αληθή", ανέφερε σε δήλωση την οποία απέστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της NSA.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v