EY: Το ηλεκτρονικό έγκλημα απειλή για εταιρείες

Αύξηση 5% σε παραβιάσεις ασφαλείας τους τελευταίους 12 μήνες δείχνει έρευνα της EY. Τo 83% των 1.900 στελεχών που συμμετείχαν στην έρευνα υποστήριξαν ότι τα μέτρα ασφαλείας που χρησιμοποιούν δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους.

EY: Το ηλεκτρονικό έγκλημα απειλή για εταιρείες

Οι εταιρείες αντιμετωπίζουν το ηλεκτρονικό έγκλημα ως μια αυξανόμενη απειλή, με το ένα τρίτο να αναφέρει άνοδο των επιθέσεων τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με έρευνα της συμβουλευτικής EY.

Το 31% των εταιρειών ανέφεραν πως ο αριθμός των περιστατικών παραβίασης της ασφάλειας αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 5% τους τελευταίους 12 μήνες.

Την ίδια ώρα το 83% των 1.900 στελεχών που συμμετείχαν στην έρευνα υποστήριξαν ότι τα μέτρα ασφαλείας που χρησιμοποιούν δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους, από 70% την περασμένη χρονιά.

"Το ηλεκτρονικό έγκλημα είναι η μεγαλύτερη απειλή για την επιβίωση μιας εταιρείας σήμερα" σημειώνεται στην έκθεση.

Τα τελευταία χρόνια πολλές μεγάλες εταιρείες έχουν χτυπηθεί από το ηλεκτρονικό έγκλημα. Το δίκτυο PlayStation της Sony παραβιάστηκε το 2011, θέτοντας σε κίνδυνο τα στοιχεία 70 εκατομμυρίων χρηστών.

Το Facebook παραδέχθηκε φέτος ότι έπεσε φέτος θύμα "ηλεκτρονικών πειρατών", ενώ η Adobe ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι μια παραβίαση ασφαλείας αυτόν τον μήνα ήταν χειρότερη από ότι ανέμενε.

Η εταιρεία ανέφερε ότι κλάπηκαν τα στοιχεία 38 εκατομμυρίων ανθρώπων.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v