Ένοχοι δήλωσαν τρεις δημοσιογράφοι για τις υποκλοπές

Την ενοχή τους έχουν αποδεχτεί τρεις πρώην δημοσιογράφοι της News of the World για τηλεφωνικές υποκλοπές. Οχτώ συνολικά οι δημοσιογράφοι που θα κάτσουν στο ειδώλιο του κατηγορουμένου.

Ένοχοι δήλωσαν τρεις δημοσιογράφοι για τις υποκλοπές

Τρεις πρώην υπάλληλοι της News of the World έχουν αποδεχτεί την ενοχή τους για κατηγορίες που σχετίζονται με το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών, όπως αποκάλυψε την πρώτη μέρα της δίκης ο δημόσιος κατήγορος που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Όπως μεταδίδει η Guardian, ο εισαγγελέας Andrew Edis ανέφερε πως την ενοχή τους έχουν δηλώσει οι συντάκτες της εφημερίδας, Neville Thurlbeck, Greg Miskiw και James Weatherup.

Σημειώνεται ότι στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα κάτσουν συνολικά οχτώ πρώην δημοσιογράφοι της εφημερίδας που εμπλέκονται σε σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι η παρακολούθηση πολιτών με στόχο την αλίευση πληροφοριών και την δημοσίευση αποκλειστικών ειδήσεων, καθώς και την δωροδοκία αξιωματούχων.

Η Sunday έκλεισε τον Ιούλιο του 2011, μετά από 168 χρόνια κυκλοφορίας. Το σκάνδαλο είχε προκαλέσει πολιτική αναταραχή στη Βρετανία, όπου είχε κληθεί να καταθέσει σε ειδική επιτροπή ο ιδιοκτήτης της News of the World, Rupert Murdoch.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v