Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Οργισμένη" η Google για το Μεγάλο Αδελφό της NSA

Έντονη η αντίδραση της Google στις αποκαλύψεις της Washington Post για ψηφιακή εισβολή της NSA στους κεντρικούς της υπολογιστές. Διαψεύδει η NSA και δηλώνει πως παίρνει στοιχεία μόνο με δικαστικές αποφάσεις.

Οργισμένη η Google για το Μεγάλο Αδελφό της NSA

Την οργή της εξέφρασε η Google για τις αποκαλύψεις της Washington Post βάσει των οποίων η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) έκανε, και πιθανότατα κάνει ακόμα, συστηματική ψηφιακή εισβολή στα κέντρα δεδομένων των ιστοσελίδων τόσο της Google όσο και της Yahoo.

Η εφημερίδα επικαλείται απόρρητο έγγραφο που φέρνει στο φως ο Έντουαρντ Σνόοουντεν, βάσει του οποίου το διάστημα 9 Δεκεμβρίου – 9 Ιανουαρίου, δηλαδή μέσα σε μόλις έναν μήνα, η NSA αντέγραψε και μετέφερε στον κεντρικό της υπολογιστή 181.280.466 αρχεία που περιείχαν email, διαδικτυακές συνομιλίες, γραπτά κείμενα, ηχητικά αποσπάσματα, ακόμη και βίντεο.

«Είμαστε εξοργισμένοι με το σημείο στο οποίο έχει φτάσει η κυβέρνηση για να υποκλέψει δεδομένα από τα ιδιωτικά μας δίκτυα, κάτι που υποδηλώνει την ανάγκη για άμεσες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο Ντέιβιντ Ντράμοντ, επικεφαλής των νομικών συμβούλων της εταιρείας. Διαβεβαίωσε πως η εταιρεία δεν παρέχει σε καμία κυβέρνηση πρόσβαση στα συστήματά της και δήλωσε πως η Google είχε εκφράσει εδώ και καιρό τις ανησυχίες της για το ενδεχόμενο των εν λόγω υποκλοπών. «Αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τα συστήματα κρυπτογράφησης σε όλο και περισσότερες υπηρεσίες της Google», είπε.

Ο επικεφαλής της NSA, Κιθ Αλεξάντερ, αρνήθηκε ότι η Υπηρεσία είχε πρόσβαση στα δίκτυα των εταιρειών. «Μπορώ να σας πω ότι δεν έχουμε πρόσβαση στους server της Google» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Παίρνουμε στοιχεία με δικαστικές αποφάσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v