Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Μονιμότητα" στις συμφωνίες swap της G7

ΕΚΤ, Fed, Τράπεζα του Καναδά, Τράπεζα της Αγγλίας, Τράπεζα της Ελβετίας και Τράπεζα της Ιαπωνίας συμφώνησαν να μονιμοποιήσουν τις γραμμές swap νομισμάτων που είχαν ανοίξει εν μέσω κρίσης.

Μονιμότητα στις συμφωνίες swap της G7

Τη μονιμοποίηση των γραμμών swap νομισμάτων που δημιουργήθηκαν εν μέσω χρηματοοικονομικής κρίσης ανακοίνωσαν οι κεντρικές τράπεζες της Ομάδας των 7 ισχυρότερων κρατών του πλανήτη.

Συγκεκριμένα, μονιμοποιούνται οι μέχρι πρότινος προσωρινές, διμερείς συμφωνίες που είχαν συναφθεί μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, της Τράπεζας του Καναδά, της Τράπεζας της Αγγλίας και της Τράπεζας της Ιαπωνίας, ώστε να επιτρέπεται στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να έχουν πρόσβαση σε ξένα νομίσματα όποτε κριθεί απαραίτητο. Στη συμφωνία συμμετέχει και η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας.

«Οι υπάρχουσες προσωρινές συμφωνίες swap συνέβαλαν να αμβλυνθούν οι πιέσεις στις κεφαλαιαγορές και να περιοριστεί ο αντίκτυπος στις οικονομικές συνθήκες» αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση η ΕΚΤ και συμπληρώνει: «Οι υπάρχουσες συμφωνίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως συνετή στήριξη ρευστότητας»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v