Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Gross: Το 1% πρέπει να πληρώσει υψηλότερους φόρους

Η εποχή που το «κεφάλαιο» φορολογούνταν με χαμηλότερο συντελεστή από την εργασία πρέπει να τελειώσει, υποστήριξε ο Bill Gross της Pimco. Οι εταιρείες πρέπει να επενδύουν σε σχέδια και εξοπλισμό και όχι να εστιάζουν στην επαναγορά μετοχών, υπογράμμισε.

Gross: Το 1% πρέπει να πληρώσει υψηλότερους φόρους

Oι πλουσιότεροι πολίτες των ΗΠΑ πρέπει να πληρώνουν υψηλότερους φόρους, ανέφερε ο Bill Gross της Pimco στην μηνιαία του έκθεση για τις προοπτικές της οικονομίας.

"Αν βρίσκεται κανείς στο προνομιούχο 1%, πρέπει να συνεισφέρει μαζί με τους άλλους και να είναι πρόθυμος να στηρίξει υψηλότερους φόρους" σημείωσε ο κ. Gross.

"Ο Stanley Druckenmiller και ο Warren Buffet έκαναν πρόσφατα αντίστοιχες προτάσεις. Η εποχή που το «κεφάλαιο» φορολογούνταν με χαμηλότερο συντελεστή από την εργασία πρέπει να τελειώσει" τόνισε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Gross υποστήριξε πως οι ανεπτυγμένες οικονομίες λειτουργούν καλύτερα όταν οι εισοδηματικές ανισότητες είναι μικρότερες.

Παράλληλα ο κ. Gross άσκησε κριτική στην αυξανόμενη τάση των μεγάλων επιχειρήσεων στις ΗΠΑ να διατηρούν τα κέρδη τους ή να επαναγοράζουν μετοχές σε βάρος των εργαζομένων.

Οι εταιρείες πρέπει να επενδύουν σε σχέδια και εξοπλισμό και όχι να εστιάζουν στην περικοπή του κόστους και την επαναγορά μετοχών, υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v