Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τζον Κέρι: "Το παρατραβήξαμε" με τις υποκλοπές

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ παραδέχεται ότι αρκετές φορές οι παρακολουθήσεις ήταν "παρατραβηγμένες" αλλά υπεραμύνθηκε της πρακτικής υποστηρίζοντας ότι αποτρέπεται η τρομοκρατία.

Τζον Κέρι: Το παρατραβήξαμε με τις υποκλοπές

Οι παρακολουθήσεις της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ήταν «παρατραβηγμένες» παραδέχθηκε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δεσμευόμενος ότι η λειτουργία των υπηρεσιών θα επανεξεταστεί ώστε να αποφεύγονται τέτοιες περιστάσεις.

Διευκρίνισε ωστόσο, ότι πολλά από όσα μεταδίδονται στα ΜΜΕ βρίθουν «υπερβολών και λαθών», ενώ υπεραμύνθηκε εν γένει την πρακτική των παρακολουθήσεων λέγοντας ότι έτσι αποτρέπονται νέες επιθέσεις. 

«Ο πρόεδρος κι εγώ μάθαμε πράγματα, που από πολλές απόψεις έγιναν στον αυτόματο πιλότο, απλά επειδή υπήρχε η τεχνολογία και η δυνατότητα» παραδέχθηκε ο . Κέρι και συμπλήρωσε: «Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι δράσεις αυτές το παρατράβηξαν και είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε πως αυτό δεν θα ξανασυμβεί».

«Εμποδίσαμε πραγματικά να πέσουν αεροπλάνα, να ανατιναχθούν κτίρια και να δολοφονηθούν άνθρωποι, επειδή ήμασταν στη θέση να γνωρίζουμε εκ των προτέρων τα σχέδια» κατέληξε ο Κέρι

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v