DB: Στο στόχαστρο ανώτατο στέλεχος για την υπόθεση Kirch

Οι εισαγγελείς του Μονάχου γνωστοποίησαν πως ερευνούν εάν ο κ. Fitschen παρείχε παραπλανητικές αποδείξεις στην μήνυση που κατέθεσαν οι κληρονόμοι του Leo Kirch, οι οποίοι κατηγόρησαν την τράπεζα ότι υπονόμευσε την επιχείρηση.

DB: Στο στόχαστρο ανώτατο στέλεχος για την υπόθεση Kirch

Ένας ακόμα «πονοκέφαλος» έρχεται να προστεθεί στην όλο και πιο μακριά «λίστα» προβλημάτων της Deutsche Bank, καθώς Γερμανοί εισαγγελείς κατονόμασαν τον συν-διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας, Juergen Fitschen ως ύποπτο για την υπόθεση της κατάρρευσης του ομίλου media Kirch.

Οι εισαγγελείς του Μονάχου γνωστοποίησαν πως ερευνούν εάν ο κ. Fitschen παρείχε παραπλανητικές αποδείξεις στην μήνυση που κατέθεσαν οι κληρονόμοι του Leo Kirch, οι οποίοι κατηγόρησαν την τράπεζα ότι υπονόμευσε την επιχείρηση. Η Deutsche Bank από την πλευρά της εξέφρασε την βεβαιότητά της ότι ο κ. Fitschen θα αθωωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Fitschen βρίσκεται επίσης μεταξύ των 25 υπαλλήλων που ερευνώνται για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος και παρακώλυση της δικαιοσύνης για το trading δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων.

O Leo Kirch είχε ισχυριστεί ότι το 2002 ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Rolf Breuer πυροδότησε την κατάρρευση του γερμανικού ομίλου media, όταν αμφισβήτησε την φερεγγυότητά του κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης.

Σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας ήδη βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των αρμόδιων αρχών για διάφορες υποθέσεις, μεταξύ των οποίων και το σκάνδαλο χειραγώγησης του Libor.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v