Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΕΕ ετοιμάζει πρόστιμα για χειραγώγηση Euribor

Η Κομισιόν ετοιμάζεται να επιβάλλει ποινές σε έξι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες για κατηγορίες σχετικά με την χειραγώγηση του Euribor. JP Morgan, Deutsche Bank και HSBC μεταξύ αυτών. "Kαρφί" η βρετανική Barclays.

Η ΕΕ ετοιμάζει πρόστιμα για χειραγώγηση Euribor

Οι ρυθμιστικές αρχές της Ε.Ε. ετοιμάζονται να υποβάλλουν πρόστιμο σε έξι μεγάλες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των JP Morgan, Deutsche Bank και HSBC για χειραγώγηση του Euribor, ανέφεραν καλά πληροφορημένη πηγή στο Reuters.

Οι ποινές, οι οποίες θα επιβαρύνουν και τις RBS, Credit Agricole και Societe Generale, αποτελούν τις πρώτες κυρώσεις που θα λάβουν οι Βρυξέλλες στο πλαίσιο της παγκόσμιας έρευνας για την χειραγώγηση των επιτοκίων.

H πηγή του Reuters δήλωσε πως η Barclays δεν θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο επειδή ήταν αυτή που επισήμανε στην Κομισιόν τα παραπτώματα. 

Οι ποινές αφορούν αποκλειστικά τις κατηγορίες για την χειραγώγηση του Euribor. Οι τράπεζες που είναι ύποπτες για την χειραγώγηση του Libor μπορεί να δεχθούν πρόστιμα τον επόμενο μήνα, επισήμανε η πηγή. 

Πρόσθεσε ακόμα πως ορισμένες από τις τράπεζες ήρθαν σε διακανονισμό με την Κομισιόν με αντάλλαγμα την μείωση των προστίμων κατά 10%.

Εν τω μεταξύ, σε ορισμένες από τις τράπεζες οι κυρώσεις δεν θα επιβληθούν άμεσα γιατί βρίσκονται σε διαμάχη για το μέγεθος του προστίμου.

Στις τράπεζες αυτές περιλαμβάνεται και η HSBC, η μεγαλύτερη της Ευρώπης, σημείωσε η πηγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v