"H Γερμανία μπορεί να κάνει περισσότερα για εταίρους"

Έκκληση στο Βερολίνο να κάνει περισσότερο για να βοηθήσει την ανάκαμψη των πιο αδύναμων εταίρων απηύθυνε την Τρίτη ο J. M. Barroso. Υποστήριξε ότι η Γερμανία μπορεί να ανοίξει τις αγορές υπηρεσιών και να ευθυγραμμίσει τους μισθούς με την παραγωγικότητα.

H Γερμανία μπορεί να κάνει περισσότερα για εταίρους

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso, απηύθυνε έκκληση στη Γερμανία να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει τις δημοσιονομικές ανισορροπίες στην ευρωζώνη με το άνοιγμα της γερμανικής αγοράς υπηρεσιών και την αύξηση των μισθών.

Σε ομιλία που πραγματοποίησε στο ναό του Άγιου Παύλου στην Φρανκφούρτη, ο κ. Barroso υποστήριξε ότι η Γερμανία πρέπει να συνεισφέρει περισσότερο στην σταθερότητα της ευρωζώνης.

"Δεν είναι λύση να πληρώνουν οι πιο ισχυρές οικονομίες για τις πιο αδύναμες. Αντίθετα, αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια διόρθωση των υφιστάμενων μακροοικονομικών ανισορροπιών, ιδίως στην ευρωζώνη. Εκεί είναι που η Γερμανία μπορεί για το δικό της συμφέρον να έχει μεγαλύτερη συνεισφορά" επισήμανε ο κ. Barroso.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η γλώσσα που χρησιμοποίησε ο κ. Barroso ήταν πιο ήπια από αυτήν του ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ, αλλά το μήνυμα ήταν το ίδιο. Υποστήριξε πως στην παρούσα της μορφή η ενιαία αγορά της Ε.Ε. επιτρέπει στην Γερμανία "να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα" στην τεχνολογία και την βιομηχανία. 

"Η Γερμανία μπορεί να κάνει περισσότερα για να επιτρέψει και στους άλλους να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα τους, για παράδειγμα μέσα από μια ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές υπηρεσιών συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας ή μέσα από την ευθυγράμμιση των μισθών με την παραγωγικότητα" τόνισε.

"Συνεπώς οι πιο ανοιχτές αγορές στις ισχυρότερες οικονομίες θα αποτελούσαν μια σημαντική συνεισφορά στην ανάκαμψη των αδύναμων οικονομικών" πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v