Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Αιματηρή επίθεση στο Κομμουνιστικό Κόμμα

Λίγες ημέρες μετά την "τρομοκρατική επίθεση" στην πλατεία Τιενανμέν, σειρά μικρών εκρήξεων έπληξε τα γραφεία του ΚΚ Κίνας στο Τιχουάν. Ένας νεκρός και 8 τραυματίες. Κρίσιμη η κατάσταση καθώς στις 9 Νοεμβρίου ξεκινά το συνέδριο του ΚΚ Κίνας για την οικονομία.

Κίνα: Αιματηρή επίθεση στο Κομμουνιστικό Κόμμα

Έντονο προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί το νέο βίαιο επεισόδιο στην Κίνα, λίγες ημέρες μετά την «τρομοκρατική επίθεση» στην πλατεία Τιένανμέν και ενώ το ΚΚ Κίνας ετοιμάζεται για την κρίσιμη συνεδρίαση στις 9 Νοεμβρίου για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Συγκεκριμένα, σειρά μικρών εκρήξεων έπληξε τα κεντρικά του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας στο Ταϊχουάν, στην έδρα της επαρχίας Σανχί του κεντροανατολικού τμήματος της χώρας. Από την επίθεση, τα κίνητρα της οποίας παραμένουν άγνωστα, σκοτώθηκε τουλάχιστον ένα άτομο και τραυματίστηκαν άλλοι οκτώ. Ένας από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ από τις εκρήξεις προκλήθηκαν ζημιές σε δύο οχήματα.

Η επίθεση έχει ομοιότητες με άλλα περιστατικά επιθέσεων εναντίον του ΚΚΚ που σποραδικά καταγράφονται στην χώρα και γίνονται ως διαμαρτυρία για την κοινωνική αδικία στην Κίνα -όπως επιθέσεις σε λεωφορεία ή εναντίον κρατικών αξιωματούχων.

Οι εκρήξεις όμως έρχονται σε μία δύσκολη συγκυρία για το Πεκίνο, το οποίο έχει θέσει σε επιφυλακή τις δυνάμεις ασφαλείας μετά το περιστατικό στην Τιενανμέν. Για την «τρομοκρατική επίθεση» στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπως την χαρακτηρίζει το Πεκίνο, θεωρούνται υπεύθυνοι αυτονομιστές Ουιγούροι της δυτικής επαρχίας Σίνγιανγκ -πληθυσμός που δεν έχει σχέση με την επαρχία Σανχί, όπου έγινε η επίθεση της Τετάρτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v