Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έχασε την πρωτιά ο Bill Gross

Οι επενδυτές έχουν αποσύρει περισσότερα από 30 δισ. δολάρια από το Total Return Fund της Pimco, με αποτέλεσμα τα assets του να είναι λιγότερα από 250 δισ. δολάρια.

Έχασε την πρωτιά ο Bill Gross

Κακά... μαντάτα για τον Bill Gross. Το κορυφαίο αμοιβαίο κεφάλαιο του «βασιλιά» των ομολόγων δεν είναι πλέον το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Οι επενδυτές συνέχισαν για έκτο μήνα να φεύγουν από το Total Return Fund της Pimco, αποσύροντας περισσότερα από 30 δισ. δολάρια από το fund, φέρνοντας έτσι τα συνολικά του assets σε λιγότερα από 250 δισ. δολάρια στις 31 Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία του Morningstar. Το fund έχει απολέσει από την αρχή του έτους το 1% της αξίας του.

Την κορυφαία θέση στα funds κατέχει πλέον το Vanguard Total Stock Market Index Fund, που τον περασμένο μήνα είχε assets ύψους 251 δισ. δολαρίων.

Σημειώνεται πως η «ναυαρχίδα» των funds της Pimco έγινε για πρώτη φορά το μεγαλύτερο αμοιβαίο κεφάλαιο του κόσμου τον Νοέμβριο του 2008, όταν «εκθρόνισε» το American Funds Growth Fund of America. Ήταν η εποχή που οι επενδυτές άρχισαν να ρίχνουν χρήμα στα funds ομολόγων, στην προσπάθειά τους να βρουν ασφάλεια στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης.

Ακόμα και όταν οι μετοχές «έπιασαν πάτο» τον Μάρτιο του 2009, το Pimco Total Return Fund συνέχισε να αυξάνεται, μέχρι πρόσφατα. Το fund άρχισε να χάνει assets τον Μάιο, όταν αυξήθηκαν τα επιτόκια λόγω της συζήτησης περί περιορισμού του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Fed.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v