Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT: Η Αθήνα δεν πολεμά τη φοροδιαφυγή

Η λίστα Λαγκάρντ έχει γίνει σύμβολο της απροθυμίας των ελληνικών κυβερνήσεων να τα βάλουν με τη φοροδιαφυγή της ελίτ, αναφέρουν οι F.T. Μόνο η υπόθεση του Γ. Παπαντωνίου έχει προχωρήσει.

FT: Η Αθήνα δεν πολεμά τη φοροδιαφυγή

Εκτενές άρθρο φιλοξενούν οι Financial Times για τη φοροδιαφυγή των 3 εκατ. ευρώ του Γιάννου Παπαντωνίου που διαπιστώνει στο τελικό του πόρισμα το ΣΔΟΕ. Η εφημερίδα, όμως, δράττεται της ευκαιρίας για να ανασύρει την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, επισημαίνοντας τις καθυστερήσεις που καταγράφονται στον έλεγχο όλων των ονομάτων.

«Η λίστα, που περιλαμβάνει πολιτικούς και εξέχοντες επιχειρηματίες οι οποίοι εκτιμάται ότι μετέφεραν εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς της HSBC, έχει γίνει σύμβολο της απροθυμίας διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων να πατάξουν τη φοροδιαφυγή της πλούσιας ελίτ της χώρας, παρά τις πιέσεις από τους διεθνείς πιστωτές και τον Σύριζα», αναφέρει το δημοσίευμα και συμπληρώνει: «Οι επικριτές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι η απόφαση να αναλάβουν την υπόθεση οι φορολογικές αρχές της χώρας αντί να διοριστεί ένα νέο σώμα δείχνει ότι ελάχιστοι από τους φερόμενους φοροφυγάδες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη».

Οι Financial Times μάλιστα φιλοξενούν δηλώσεις του Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος αναφέρει: «Οι φορολογικές αρχές δεν έχουν την ικανότητα να ολοκληρώσουν αυτό το έργο στο χρονοδιάγραμμα των δύο ετών που έθεσε η κυβέρνηση, κατά συνέπεια είναι μάλλον απίθανονα βρεθεί κάποιος από τη λίστα αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v