Κομμένα τα chat rooms για τους trader συναλλάγματος

Ενώ συνεχίζεται η έρευνα των αρχών περί χειραγώγησης στην αγορά συναλλάγματος, μεγάλες τράπεζες εξετάζουν το ενδεχόμενο να απαγορεύσουν την online συζήτηση μεταξύ πολλών trader από τα τερματικά Bloomberg. Τι εξετάζει η JPMorgan.

Κομμένα τα chat rooms για τους trader συναλλάγματος

Πρωτοφανή είναι τα μέτρα που θέτουν επί τάπητος οι διεθνείς τράπεζες ενώ συνεχίζεται η έρευνα των αρχών για τις καταγγελίες χειραγώγησης και στην αγορά συναλλάγματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times ένα από τα μέτρα που συζητείται είναι να απαγορευθεί στους trader η χρήση ηλεκτρονικών chat rooms (ιστοχώρων που επιτρέπουν την διαδικτυακή συνομιλία σε πραγματικό χρόνο) πριν την εκκίνηση των αγορών. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει ο διεθνής Τύπος, η έρευνα των αρχών εστιάζεται σε τέτοια chat rooms, όπου trader φέρονται να ανταλλάσσουν πληροφορίες και να συνεργάζονται πριν τη διαμόρφωση των τιμών fix της αγοράς συναλλάγματος. Οι ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας, της Ελβετίας, των ΗΠΑ και του Χονγκ Κονγκ έχουν θέσει στο στόχαστρο τουλάχιστον 10 διεθνείς τράπεζες.

«Οι τράπεζες αναθεωρούν τώρα την πρόσβαση των trader στα chat rooms, ορισμένα εκ των οποίων παρέχονται και από τα τερματικά του Bloomberg» αναφέρει το δημοσίευμα των Financial Times. Αναφέρεται συγκεκριμένα η περίπτωση της JPMorgan όπου επί τάπητος τίθενται τα chat rooms όπου συμμετέχουν ταυτόχρονα πολλοί dealer και η αντικατάστασή τους από διμερείς τηλεφωνικές συζητήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v