Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Weidmann: Δεν υπάρχει κόντρα Βορρά-Νότου στην ΕΚΤ

Οι αποφάσεις της ΕΚΤ για τον καθορισμό της νομισματικής πολιτικής αφορούν το σύνολο της ευρωζώνης, δήλωσε ο επικεφαλής της Bundesbank, J. Weidmann. Η μείωση των επιτοκίων δεν είχε σαν στόχο την τιμωρία των Γερμανών καταθέτων, τόνισε.

Weidmann: Δεν υπάρχει κόντρα Βορρά-Νότου στην ΕΚΤ

H απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μειώσει τα επιτόκια δεν είχε σαν στόχο την τιμωρία των Γερμανών καταθετών, δήλωσε ο επικεφαλής της Bundesbank, Jens Weidmann, λέγοντας ότι η κεντρική τράπεζα καθορίζει την νομισματική της πολιτική για την ευρωζώνη ως σύνολο.

"Δεν υπάρχει κάποια διάκριση εναντίον των Γερμανών καταθετών. Κάθε αποταμιευτής που θέλει να επενδύσει με χαμηλό ρίσκο θα πρέπει να ζήσει με χαμηλά ή και αρνητικά επιτόκια, ακόμα και στην Ιταλία ή την Ισπανία" ανέφερε ο κ. Weidmann σε συνέδριο Γερμανών τραπεζιτών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Weidmann επισήμανε στην ομιλία του πως εντός του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ δεν υπάρχει μέτωπο των κρατών μελών του Νότου εναντίον αυτών του Βορρά.

Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο δεν είναι χωρισμένο μεταξύ των εκπροσώπων του Νότου που πιέζουν για πιο επεκτατική νομισματική πολιτική και αυτών του Βορρά που προσπαθούν να τους σταματήσουν.

Παράλληλα επισήμανε ότι θα υπάρχουν πάντα φάσεις όπου τα επιτόκια θα είναι πολύ υψηλά ή πολύ χαμηλά για μια συγκεκριμένη περιοχή και υπογράμμισε πως δεν είναι καθήκον μόνο της ΕΚΤ η διασφάλιση ενός σταθερού νομίσματος. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v