Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nέο ρεκόρ για το ψηφιακό νόμισμα bitcoin

Tα $419,99 έπιασε την Τετάρτη το bitcoin, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό. Η αύξηση του ενδιαφέροντος από την Κίνα, τα νέα επενδυτικά προϊόντα και η περιορισμένη προσφορά πίσω από το ράλι λένε αναλυτές.

Nέο ρεκόρ για το ψηφιακό νόμισμα bitcoin

Το bitcoin εκτοξεύτηκε την Τετάρτη πάνω από τα 400 δολάρια στο ανταλλακτήριο Mt. Gox, καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό.

Όπως μεταδίδει η WSJ το ψηφιακό νόμισμα δέχεται ώθηση από την ανάπτυξη στην Κίνα, την περιορισμένη προσφορά και τα νέα επενδυτικά προϊόντα.

Σημειώνεται ότι το bitcoin είναι δεν στηρίζεται από κάποια κεντρική τράπεζα και το οποίο μπορεί να ανταλλαχθεί στο διαδίκτυο.

Η συναλλαγματική ισοτιμία του Bitcoin είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητη. Το ψηφιακό ξεκίνησε από τα $13,55, τον Απρίλιο έφτασε στα $265, αλλά τον Οκτώβριο υποχώρησε στα $90. Κατά τη διάρκεια της Τετάρτης έφθασε ως και τα $419,99.

Σύμφωνα με τον Nicolas Colas, αναλυτή στην ConvergEx Group, υπάρχουν μια σειρά από παράγοντες πίσω από το ράλι του bitcoin.

Όπως ανέφερε η τιμή του ενισχύθηκε από την ίδρυση το Σεπτέμβριο ενός trust που επενδύει μόνο σε bitcoin, το οποίο είναι πολύ δημοφιλές.

Ένας άλλος παράγοντας για την ανοδική πορεία του ψηφιακού νομίσματος είναι η αύξηση του ενδιαφέροντος από την Κίνα. Ο κ. Colas σημείωσε ότι πλέον το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο βρίσκεται στην Κίνα, ενώ στα μέσα Οκτωβρίου το Baidu άρχισε να δέχεται bitcoin.

Επιπλέον, ο κ. Colas υποστήριξε πως το bitcoin επωφελείται και από την περιορισμένη προσφορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v