Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξαρτήματα από εκτύπωση 3D για τη Rolls Royce

Ο διευθυντής τεχνολογικής στρατηγικής της Rolls Royce εξηγεί τα πλεονεκτήματα της τρισδιάστατης εκτύπωσης για απλά εξαρτήματα. Δηλώνει η Rolls Royce βρίσκεται "λίγα χρόνια μακριά" από την εκμετάλλευσή αυτής της τεχνολογίας.

Εξαρτήματα από εκτύπωση 3D για τη Rolls Royce

Στην τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης καταφεύγει η Rolls Royce για την κατασκευή συγκεκριμένων εξαρτημάτων στους κινητήρες αεροσκαφών καθώς αναζητά ταχύτερη παραγωγή, αλλά και εξαρτήματα μικρότερου βάρους.

Ο Henner Wapenhans, επικεφαλής τεχνολογικής στρατηγικής του ομίλου δήλωσε πως η Roll Royce «βρίσκεται λίγα χρόνια μακριά» από την χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας. «Η τρισδιάστατη εκτύπωση προσφέρει νέες δυνατότητες, νέα περιθώρια σχεδιασμού» αναφέρει και συμπληρώνει: «Μέσω της διαδικασίας τρισδιάστατης εκτύπωσης δεν χρειάζεται να έχεις συγκεκριμένα εργαλεία για να δημιουργήσεις ένα σχήμα. Μπορείς να δημιουργήσεις ό,τι σχήμα θέλεις».

Εξήγησε ότι η τεχνολογία 3D μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειωθεί το βάρος των κινητήρων από εξαρτήματα όπως τα άγκιστρα. «Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν πως μπορεί κάποιος να δημιουργήσει ελαφρύτερες δομές… Απλά πράγματα όπως τα άγκιστρα μπορούν να γίνουν πολύ ελαφρύτερα»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v