MF Global: Θα πληρώσει αποζημίωση $1,2 δισ.

Το ποσό των $1,212 δισ. θα πρέπει να καταβάλλει η MF Global σε πελάτες της, σύμφωνα με απόφαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου των ΗΠΑ.

MF Global: Θα πληρώσει αποζημίωση $1,2 δισ.

Αποζημίωση $1,212 δισ. θα καταβάλλει η MF Global στους πελάτες της μετά από απόφαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου των ΗΠΑ που ενέκρινε την οδηγία της Επιτροπής Προθεσμιακής Αγοράς Εμπορευμάτων (CFTC).

Υπενθυμίζεται ότι η χρηματιστηριακή MF Global κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 (chapter 11) του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 2011.

Στην αίτηση που κατέθεσε, η MF Global εμφάνιζε συνολικό χρέος $39,7 δισ. και ενεργητικό $41 δισ. Η χρεοκοπία της MF Global είναι η 8η μεγαλύτερη στην ιστορία των ΗΠΑ, αμέσως μετά αυτήν της Conseco το 2002, με χρέη 61,4 δισ. δολάρια και λίγο πάνω από αυτήν της Chrysler, με χρέη 39,9 δισ. δολάρια.

Η κατάρρευση της χρηματιστηριακής έλαβε διαστάσεις σκανδάλου όταν ο διαχειριστής που είχε αναλάβει την διανομή των χρεογράφων πελατών, εκτίμησε ότι «λείπουν» κεφάλαια πελατών τα οποία ανέρχονται στα $1,2 δισ.

Στις 31 Οκτωβρίου του 2011 η CFTC ξεκίνησε έρευνα για το αν παραβιάστηκαν από την MF Global κανόνες που απαγορεύουν την χρησιμοποίηση κεφαλαίων των πελατών για τον δανεισμό της εταιρίας.

"Ο διαχωρισμός των κεφαλαίων των πελατών αποτελεί τον πυρήνα της προστασίας των πελατών στις αγορές παραγώγων" δήλωσε ο Επίτροπος που ανέλαβε την έρευνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v