Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από τη Cyta

Με βάση μελέτες που έχει κάνει το τμήμα οικονομικών υπηρεσιών της Cyta, η αρχή εκτιμά ότι με την αποχώρηση των 150 υπαλλήλων τέλος του έτους, τα ταμεία του οργανισμού θα έχουν ετήσια εξοικονόμηση γύρω στα €20 εκ

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από τη Cyta
Σε μείωση του αριθμού του προσωπικού της Cyta προχωρεί το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού και προς το σκοπό αυτό έχει κατατεθεί πρόταση στο υπουργείο οικονομικών, την οποία θα παραπέμψει στο υπουργικό συμβούλιο για έγκριση.

Σύμφωνα με το Stockwatch, πρόκειται για σχέδιο εθελούσιας εξόδου που θα εφαρμοστεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση αναμένεται να εφαρμοστεί το αργότερο μέχρι τέλος του ερχόμενου Δεκεμβρίου. Προβλέπεται να αποχωρήσουν 150 εργαζόμενοι.

Η δεύτερη φάση του σχεδίου εθελούσιας εξόδου αναμένεται να εφαρμοστεί τέλος του ερχόμενου Ιουλίου του 2014 και θα προβλέπει την αποχώρηση άλλων 200 υπαλλήλων.

Στόχος του σχεδίου είναι σε έξι μήνες να φύγουν εθελουσίως από την υπηρεσία 350 άτομα.

Στη Cyta εργάζονται σήμερα 2100 μόνιμοι υπάλληλοι και 300 ωρομίσθιοι, σύνολο 2400.

Το σχέδιο εγκρίθηκε από το ΔΣ υπό την προεδρία του νέου προέδρου της αρχής και γενικού διευθυντή του ΥΠΟΙΚ, Χρήστου Πατσαλιδη.

Με βάση μελέτες που έχει κάνει το τμήμα οικονομικών υπηρεσιών της Cyta, η αρχή εκτιμά ότι με την αποχώρηση των 150 υπαλλήλων τέλος του έτους, τα ταμεία του οργανισμού θα έχουν ετήσια εξοικονόμηση γύρω στα €20 εκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v