Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σόιμπλε: Συμφωνία εντός του έτους για τις τράπεζες

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μένει αμετακίνητος στις θέσεις του για τη χρηματοδότηση του ταμείου εκκαθάρισης των τραπεζών. Τονίζει ότι η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να προέρχεται μόνο από τη νομισματική πολιτική.

Σόιμπλε: Συμφωνία εντός του έτους για τις τράπεζες

Την ανάγκη να επιτευχθεί συμφωνία για την τραπεζική ενοποίηση και ειδικότερα για το ταμείο εκκαθάρισης/στήριξης των τραπεζών μέχρι τα Χριστούγεννα επισημαίνει ο Βόλγκανγκ Σόιμπλε, αν και δεν δείχνει το παραμικρό ίχνος συμβιβασμού.

Σε ομιλία του στο Βερολίνο, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε όπως ο μηχανισμός θα πρέπει να στηθεί στη βάση των υπαρχουσών συνθηκών της ΕΕ και να χρηματοδοτείται από δασμό στις τράπεζες και για δέκα χρόνια μέχρι το 2025.

Ο κ. Σόιμπλε δηλώνει επίσης πως δεν μπορεί η μόνη έξοδος της ευρωζώνης από την κρίση να είναι η νομισματική πολιτική. Υποστηρίζει πως ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας βάσει καταστατικού πρέπει να παραμείνει περιορισμένος. «Η νομισματική πολιτική δεν πρέπει να προωθεί τα λάθος κίνητρα» αναφέρει ο Γερμανός αξιωματούχος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v