Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σόιμπλε:«Η Ελλάδα ξεπέρασε κάποιους στόχους»

Σε κάποιους τομείς η Αθήνα έχει υπερβεί τους στόχους, τονίζει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ. Όταν βλέπει κανείς τι είχε να αντιμετωπίσει στο εσωτερικό πεδίο πρέπει να είναι δίκαιος, σημειώνει. Δεν βλέπει πλέον ρίσκα μετάστασης στην ευρωζώνη.

Σόιμπλε:«Η Ελλάδα ξεπέρασε κάποιους στόχους»

Τον σεβασμό του για τα προβλήματα που χρειάστηκε να ξεπεράσει η Ελλάδα στην διαδικασία των μεταρρυθμίσεων εξέφρασε ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και έκανε λόγο για επιδόσεις καλύτερες και από τους στόχους, σε κάποιους τομείς, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας νωρίτερα στη «Συνάντηση Ηγετών» της Sueddeutsche Zeitung, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αναφέρθηκε στην μείωση του ελλείμματος, αλλά και στην πτώση των σπρεντ.

«Η Ελλάδα είχε να αντιμετωπίσει τα μεγαλύτερα προβλήματα. Και τα κατάφερε καλύτερα από τους στόχους. Έχουμε κάθε σεβασμό για αυτό. Όταν βλέπει κανείς τι είχαν να αντιμετωπίσουν και στο εσωτερικό πεδίο, πρέπει να είναι δίκαιος», τόνισε ο Γερμανός πολιτικός, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός βρισκόταν στο ακροατήριο. «Είμαστε στον σωστό δρόμο», επανέλαβε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και υπογράμμισε την ανάγκη αυτή η πορεία να συνεχιστεί.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε επίσης πως δεν υπάρχουν πλέον ρίσκα μετάστασης στην ευρωζώνη, όπως μετέδωσε το Reuters.

Ο ίδιος τόνισε πως οι κυβερνητικές κρίσεις και οι διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία συνασπισμού δεν ενέχουν πλέον τέτοια ρίσκα για το σύνολο της ευρωζώνης, χωρίς όμως να διευκρινίζει σε ποια χώρα ή ποιες χώρες αναφέρεται.

«Το ευρώ είναι σταθερό, οι χρηματοοικονομικές αγορές δεν ανησυχούν πλέον για το μέλλον της ευρωζώνης και δεν υπάρχουν πλέον ρίσκα μετάστασης», δήλωσε στο πλαίσιο συνεδρίου που διοργάνωσε η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v