Deutsche Telekom: Σχεδιάζει 6.000 απολύσεις

Δημοσίευμα της Handelsblatt αποκαλύπτει ότι ο γερμανικός όμιλος σχεδιάζει 6.000 απολύσεις στην T-Systems και πώληση των δραστηριοτήτων του στην Ισπανία.

Deutsche Telekom: Σχεδιάζει 6.000 απολύσεις

Σε περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας προχωρά ο γερμανικός όμιλος τηλεπικοινωνιών όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Handelsblatt.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η Deutsche Telekom σχεδιάζει μεταξύ 4.000 και 8.000 απολύσεων ενός της επόμενης τριετίας. Ειδικότερα, αναφέρει ότι σχεδιάζονται 6.000 απολύσεις για τη θυγατρική του ομίλου T-Systems, που αναπτύσσεται στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, ενώ εργατικά συνδικάτα εκτιμούν ότι ο αριθμός μπορεί να ανέβει στις 8.000.

Η T-Systems απασχολεί 29.000 εργαζόμενους στη Γερμανία και διαχειρίζεται υπηρεσίες ΙΤ για μεγάλους πελάτες όπως η Royal Dutch Shell, αλλά τον τελευταίο καιρό πασχίζει να διατηρήσει την κερδοφορία της. Εκπρόσωπος της Deutsche Telekom επιβεβαίωσε στην Wall Street Journal ότι επίκεινται απολύσεις, χωρίς ωστόσο να κάνει λόγο για συγκεκριμένο αριθμό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πάντως, η Deutsche Telekom εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο πώλησης των δραστηριοτήτων της στην Ισπανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v