Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Ποινές σε 20.000 αξιωματούχους επέβαλε η κυβέρνηση

H κυβέρνηση της Κίνας επέβαλε πειθαρχικές ποινές σε 20.000 αξιωματούχους το 2013, ανακοίνωσε η επιτροπή του κόμματος κατά της διαφθοράς.

Κίνα: Ποινές σε 20.000 αξιωματούχους επέβαλε η κυβέρνηση

Η Κίνα επέβαλλε ποινές σε περίπου 20.000 αξιωματούχος το 2013 για παραβίαση διοικητικών κανονισμών, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η κυβέρνηση.

Όπως μεταδίδει η Guardian, ο πρόεδρος Xi Jinping, διέταξε την επιβολή πειθαρχικών μέτρων σε δημοσίους υπαλλήλους και αξιωματούχους μόλις ανέλαβε τα ηνία του κουμμουνιστικού κόμματος.

Ο Xi Jinping ζήτησε την μείωση της διάρκειας των συσκέψεων και την κατάργηση τελετών και εκδηλώσεων, σε μια προσπάθεια να περιορίσει το κόστος της γραφειοκρατίας.

Η επιτροπή του κόμματος κατά της διαφθοράς, ανέφερε πως στους αξιωματούχους που παραβίασαν τους κανονισμούς αυτούς επιβλήθηκαν πειθαρχικές ποινές.

Περισσότεροι από 5.000 αξιωματούχοι παραβίασαν κανονισμούς που σχετίζονται με τη χρήση αυτοκινήτων, ενώ 903 βρέθηκαν ένοχοι για την διοργάνωση υπερβολικά ακριβές εκδηλώσεις, σημειώνεται στην ανακοίνωση της η επιτροπή. Κάποια άλλοι ήταν “ράθυμοι” και είχαν μέτρια απόδοση, επισημαίνεται.

Ο Κινέζος πρόεδρος έχει προειδοποιήσει κατά το παρελθόν πως η διαφθορά απειλεί την επιβίωση του κόμματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v