Πώς η Αθήνα «απογείωσε» την Dromeus Capital

Η χρονιά κλείνει με τα κέρδη για όσους ποντάρισαν στην Ελλάδα να... ζαλίζουν. Στο 107% φτάνει η απόδοση του Greek Advantage Fund του Dromeus Capital. Τα δύο ερωτήματα για τη συνέχεια και ο ρόλος της... Fed.

Πώς η Αθήνα «απογείωσε» την Dromeus Capital

Με μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του έτους κλείνει το 2013 το ελληνικό fund της Dromeus Capital στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, τονίζουν οι F.T. Ο λόγος είναι προφανής:

-Η ετήσια συνολική απόδοση του Χρηματιστηρίου Αθηνών ως τα τέλη Οκτωβρίου είναι 50%.

-Η ετήσια συνολική απόδοση του δείκτη ελληνικών ομολόγων Bloomberg Greece Sovereign Bond Index είναι 134%.

-Και η ετήσια συνολική απόδοση του Greek Advantage Fund του Dromeus Capital είναι 107%.

Βεβαίως, οι μεγαλύτερες επιτυχίες του Dromeus, γράφουν οι F.T., οφείλονται στο «μεγάλο παιχνίδι» των τραπεζικών ανακεφαλαιοποιήσεων - όπου έβγαλε απόδοση 250% από τα warrants που δόθηκαν στους επενδυτές κατά τη διαδικασία.

Παράλληλα, πάντως, η ναυαρχίδα των funds του Dromeus, το global event-driven fund, έχει ενισχυθεί το ίδιο διάστημα 29% σε σύγκριση με την άνοδο 7,2% του μέσου hedge fund, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία του HFR.

Φυσικά, τώρα υπάρχουν δύο ζητήματα: κατά πόσον μπορεί να συνεχιστεί η άνοδος το 2014 μετά από τέτοια εξαιρετική εμφάνιση και οπωσδήποτε το εάν μπορεί να πετύχει η χώρα μακροπρόθεσμη ανάπτυξη μετά από τέσσερα χρόνια βαθιάς ύφεσης.

Πάντως, οι F.T. σχολιάζουν ότι, σε αντίθεση με άλλες αναδυόμενες αγορές -στις τάξεις των οποίων ανήκει πλέον και η Ελλάδα-, η Αθήνα παρουσιάζει πλέον πλεόνασμα συναλλαγών.

Και η ανάκληση της παροχής ρευστότητας από την αμερικανική Fed σύντομα θα ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι στις αναδυόμενες...

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v