Deutsche Bank: Σκάνδαλο δωροδοκιών στην Ιαπωνία

Οι ιαπωνικές αρχές ερευνούν κατηγορίες δωροδοκίας υπαλλήλων των συνταξιοδοτικών ταμείων από την Deutsche Securities. Σύλληψη στελέχους της Deutsche Securities και αξιωματούχου του συνταξιοδοτικού ταμείου της Mitsui Group.

Deutsche Bank: Σκάνδαλο δωροδοκιών στην Ιαπωνία

Στη σύλληψη υπαλλήλου της Deutsche Bank με την κατηγορία της δωροδοκίας προχώρησαν οι ιαπωνικές αρχές. Πρόκειται για τον Shigeru Echigo, εργαζόμενο της Deutsche Securities ο οποίος είχε ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα από την τράπεζα. Επίσης συνελήφθη ο Yutaka Tsurisawa, εργαζόμενος στο Συνταξιοδοτικό Ταμείο των Εργαζομένων της Mutsui Group με την ίδια κατηγορία.

Μία ημέρα νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι οι ρυθμιστικές αρχές της Ιαπωνίας εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής προστίμων στην Deutsche Bank καθώς υπήρχαν αναφορές για υπερβολικές δαπάνες με στόχο την «ψυχαγωγία» αξιωματούχων των συνταξιοδοτικών ταμείων, που παραβιάζουν τους κανόνες κατά της διαφθοράς.

Οι Financial Times, επικαλούμενες πηγές προσκείμενες στις εξελίξεις, δήλωσαν ότι η Υπηρεσία Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών αναμένεται να επιπλήξει την Deutsche Securities στο Τόκιο για τέτοιες πρακτικές. Αναφέρεται ότι θα ζητηθεί απολογία από την εταιρεία όπως και σύσφιξη των εσωτερικών της κανόνων ελέγχου. Επισημαίνεται ότι στην Ιαπωνία, οι διαχειριστές κεφαλαίων των συνταξιοδοτικών ταμείων (ακόμη και ιδιωτικών εταιριών) εμπλέκονται στο εθνικό ασφαλιστικό σύστημα και θεωρούνται κατά συνέπεια αξιωματούχοι του Δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v